vrijdag 26 juli 2013

Quidousse Gaston

Gaston Quidousse, geboren Gullegem op 12 november 1938 en overleden in Houthalen op 8 mei 1998 was een telg uit een familie waarvan de wortels teruggaan tot 1336.
Ene Jan Q. was zilversmid in Italië.  Gaston was het zevende kind uit een 'nest' van acht.
Al op twaalfjarige leeftijd begon Gaston te schilderen.  Voor de kost werkte hij twee jaar in de Borrinage, namelijk in de kolenmijn Sainte Cathérine te Dour.  Later werkte hij als houthakker in de Franse Ardennen.

Een bezoek aan het Rijksmuseum van Amsterdam bracht hem in contact met Frits Meijer en ze werden dikke vrienden.   Hij reisde naar Parijs, Italië en Spanje.   Daar leerde hij zijn levensgezellin kennen en hij woonde er lange tijd.

Menig huiskamermuur in Vlaanderen wordt versierd met werken van Gaston.  Hij bleef klassiek schilderen en werd niet beïnvloedt door de andere stijlen.
(met dank aan zijn vriend Geert Carron voor het verstrekken van deze informatie)


Vlucht van vijf wilde eenden
Huis aan de waterkant

De verkoop van een werk van Gaston ging soms gepaard met de overhandiging van een certificaat waarin de schilder verklaarde dat het om een authentiek werk ging.Gaston schilderde mensen, dieren en landschappen.  Hij was erg begaafd.


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Wie dit schilderde weet ik niet maar de gelijkenis met bovenstaand schilderij is groot vind ikGeen opmerkingen:

Een reactie posten