zaterdag 22 oktober 2016

kip

Kippen zijn zo vertrouwde wezens dat wij soms hun schoonheid niet meer opmerken.  Op een zwarte achtergrond schilderde ik er een met wit, blauw, ivoorzwart en rood.  olieverf op mdf; 13x11cm klein


2 opmerkingen:

  1. Hallo, door omstandigheden woon ik nu in Hongarije maar ik ben wel degelijk een Belg. Ik bezit twee schilderijen op (vrij donker) hout (niet op doek) en ingekaderd. De ene toont een landschap met wandelende boerin en een boerderijtje rechts terwijl de andere een boer toont, met een een hele bundel takken op zijn rug terwijl hij langs een weg door een bos loopt. Opmerkelijk is dat - mijn grootvader kocht ze in een veiling einde jaren dertig - er op de achterkant deze tekst staat: "Tableau attribué par les Experts SIRIOUX Père & Fils au peintre Paul SCHOUTEN, né aux Indes Néerlandaises et décédé en 1910. Il était très apprécié par le Roi Léopold II. Paul schouten signait ses petits tableaux MORETS H". Het exemplaar met de boerin is inderdaad vrij duidelijk gesigneerd met Morets of Marets. De personages lijken bijna op 2 druppels water op de personages in een paar voorbeelden in je blog (als ik me goed herinner foto 34) met quasi dezelfde weg of bos. Opmerkelijk is evenwel dat de geboorteplaats en ook sterftedatum niet kloppen... Ofwel vergisten die "experts" zich, ofwel was er bedrog in die veiling.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Je maakt mij erg nieuwsgierig naar en foto van die werkjes en hun signatuur. Kan je deze eens doormailen aub? H.desmedt@telenet.be is mijn adres. Ik zal jouw opmerking eens onderzoeken.

      Verwijderen