zaterdag 2 november 2013

Eigen werk 2
Mijn eerste werk voor november: Een portret van een vrouw met hoofddoek met verweerd gezicht.  Geschilderd in 4 uur tijd op 2 november 2013.  Gemaakt op katoen behandeld met 2 lagen Gesso.  Er zijn maar twee kleuren en zwart en wit gebruikt.  Okergeel en gebrande sienna.


Een klein werkje (20x15.5cm) op eikenhouten paneel.  Het werd op twee zijden met Gesso behandeld om mooi recht te blijven want met één laag op één kant trok het krom.  
Het is een zicht op de Zwalmvallei in Brakel (Vlaamse Ardennen)
In werkelijkheid zijn de kleuren en nuances veel beter.  Het is moeilijk om een schilderijtje in al zijn fijnheid op foto weer te geven.  Misschien brengt een beter digitaal toestel soelaas.


Een groot probleem manifesteert zich, maar dat zijn beginnersfouten hoop ik.  Door de verf heen worden de nerven van het eikenhout zichtbaar spijts de twee lagen Gesso.


Elk, zichzelf respecterend, artiest heeft vroeg of laat een monogram nodig op de kleine werkjes.  Bovenstaand is het mijne.  Het is een, nog net gemakkelijk te schilderen, ineenvlechting van mijn initialen HDS.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten