dinsdag 27 augustus 2013

Hebbelinck Roger


 Een kleurenets (60x53cm) naar een werk van Valerius De Saedeleer: "Sneeuw in Vlaanderen".  Werd in een oplage van 250 gemaakt op papier d’Arches 63 x 70cm.
Hier betreft het een E.P. (épreuve d'artiste)


Roger Hebbelinck (Brussel, 1912) was een Belgisch kunstenaar.
Hij werkte als schilder, aquarellist, etser en cineast maar werd vooral bekend voor zijn etsen.
Hij was een leerling van A. Bastien, J. Delville, G. Van Strydonck, A. Stevens, I. Van Mens, J. Van Santen en P. Mathieu bij wie hij studeerde aan de Academie van Brussel.
Daar kreeg hij les in aquarelleren van I. van Mens en gravure van J. van Santen. Hij etste een groot aantal pittoreske stadshoekjes in historische steden. Hij verzorgde de etsen voor het boek Les Villages Illusoires van E. Verhaeren. Als cineast maakte hij onder andere de documentaire La Naissance d'une Eau-forte die een prijs won op het Filmfestival van Cannes en een documentaire over de opbouw van het Atomium.

Als beeldend kunstenaar richtte hij voor de oorlog in 1932 een etsdrukatelier op en etste zeer vele pittoreske stadsgezichten in België. Ook etste en aquarelleerde hij in het zuiden van Frankrijk en Spanje. Bijzonder zijn verder zijn kleuretsen die hij maakte naar werken van zijn collega's V. de Saedeleer en A. Saverys. Deze signeerde hij met het pseudoniem "Belin". bron Wikipedia

Een paar andere werken: 
ets naar Valerius De Saedeleer

ets naar Valerius De Saedeleer


een ander artiest, Paul Sonck, waagde zich ook aan een zicht op Etikhove.  Hij haalde duidelijk zijn inspiratie bij Valerius De Saedeleer. (zie oudste artikel in deze blog)

Nog een werk naar Valerius De Saedeleer

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen